L’Escola del Treball ha participat els dies 4 i 5 de maig al 9è Congrés de FPEmpresa celebrat a Santiago de Compostela. En aquesta ocasió la temàtica del Congrés era “Trabajando juntos. El nuevo papel de la empresa en la FP”.  Es vol que aquest Congrés sigui un punt de trobada de centres de FP, les empreses i les organitzacions empresarials. L’Olga Castilla és la vocal de Catalunya a l’associació FPEmpresa.

Al Congrés hi van assistir més de 600 persones provinents de tot el terrari nacional.

El 1r dia es va dedicar a taules rodones sobre el paper clau  de l’Empresa a la FP, combinat amb ponències d’investigació sobre les tendències en diferents sectors. Es va compar amb la participació de ponents del món de l’empresa, la universitat i experiències de tutor de DUAL de diferents centres.

Durant la tarda es va tenir la possibilitat de visitar centres de referència gallecs com: CIFP COMPOSTELA. Santiago de Compostela.

El segon dia es va dedicar principalment a l’àmbit de la Transferència del coneixement des de centres a PYMES i l’última part es van organitzar taules temàtiques per sectors on es debatien temes focalitzats a famílies professionals o àmbits com la internacionalització o l’emprenedoria. Les taules sectorials van estar:

  1. Serveis a les persones i turisme
  2. Administració i comerç
  3. Agroalimentària
  4. Construcció, instal·lació i energia
  5. Cures i seguretat
  6. Comunicació, indústries creatives i suports de la informació
  7. Mecànica industrial
  8. Transició al món laboral i emprenedoria
  9. Internacionalització

El Conseller de Cultura de Galicia va fer la cloenda de l’acte.

Podeu trobar més informació a l’enllaç següent: https://fpempresa.net/9o-congreso-fp-programa/