La nostra companya de 1r d’IFE , l’Àngela Mora Parés, ha estat notícia en protagonitzar un fet històric: ser la primera persona amb Síndrome de Down que ha participat en una competició estatal amb esportistes sense discapacitat.

L’Àngela té 17 anys i en fa 5 que va començar a practicar gimnàstica artística. Competeix al club FEDAC, entrena moltes hores a la setmana i encomana el seu optimisme i capacitat d’esforç al seu voltant.

L’Àngela, que ja va trencar barreres en competir a la Copa Catalana al 2019, ha obtingut una gran ovació per part del públic en el Campionat d’Espanya de gimnàstica artística celebrat del 3 al 8 de desembre a Pamplona i en el que han participat 1.200 esportistes. Ha estat puntuada amb els mateixos criteris que la resta de participants obtenint el lloc 74 en poltre competint amb poc més de 100 gimnastes.

La presència de la lleidatana de Maials a la competició ha generat un gran impacte mediàtic i nombroses televisions i mitjans de comunicació d’arreu s’han fet ressò d’aquest fet històric. Juntament amb la seva família i la seva entrenadora, impulsora del lema «No és campió qui guanya sinó qui ho intenta», l’Àngela ajuda a avançar cap a la inclusió real obrint portes en l’esport a altres persones amb capacitats diferents.

Felicitats Àngela!