El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient.

La definició més estesa d’educació ambiental és la que es va consensuar el 1987 al Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre Medi Ambient celebrat a Moscou:

“L’educació ambiental és un procés permanent en el qual els individus i les comunitats prenen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i, també, la determinació que els capaciten per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.”

Amb aquest objectiu, a Catalunya més de dues-centes associacions ambientals fomenten la implicació de la ciutadania en la protecció del medi ambient i la conservació de la natura. I els centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya promouen el debat per avançar en l’educació per a la sostenibilitat.

Des de la biblioteca donem suport a les activitats organitzades pel departament de Seguretat i Medi Ambient amb aquesta exposició d’una selecció del fons bibliogràfic relacionat amb la protecció ambiental. Dediquem un espai a l’obra del botànic, farmacèutic i químic català Pius Font i Quer.