
El divendres 14 de febrer vam reunir les diferents línies de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i vam anar a visitar la Closa, la planta de producció clàssica de la Cooperativa Agrària de Guissona Societat Anònima (CAGSA d’ara endavant).
En efecte, allí (després de dividir-nos en dos grups i posar-nos bata i gorra) vam aprendre molts conceptes:
- Gestió de magatzem (FIFO i el sistema Pelegrí d’organització de caixes)
- Procés de transformació de la matèria primera fins al producte acabat (recorregut en tren interior -els treballadors van en bicicleta-, però també vam pujar i baixar moltes escales)
- Màrqueting (moltes dades -4000 treballadors i escaig, més de 400 camions, més de 500 botigues franquícies, etc-, logos, lemes i mostres -ens van regalar una tassa-)
- Història, creixement i innovació (vam veure un vídeo on s’explicaven totes les activitats que porta a terme CAGSA)
A més, una de les dues guies era una ex-alumna, la qual cosa ens va fer contents i va provocar que hi haguessin més preguntes ja que hi havia més confiança.
Finalment, vam anar a dinar al Restaurant que hi ha en el Supermercat Bonàrea (la marca que comercialitza CAGSA) de sortida de la ciutat de Guissona.
En resum, va ser un aprenentatge distès en un altre ambient i tot eficientment organitzat pel centre i per l’empresa.