“Canvi de marxa” va ser una activitat educativa que es va realitzar a l’Auditori Enric Granados i combinava teatre, audiovisuals i testimonis reals que s’anaven intercalant de manera dinàmica, amb l’objectiu de conscienciar als 1300 joves d’entre 14 i 18 anys assistents a la sala de diversos centres educatius de la ciutat, de les causes dels accidents i les seves conseqüències, per tal de fomentar conductes responsables i d’autoprotecció.

La representació teatral encapçalada per la reconeguda actriu Georgina Latre consistia en una trucada telefònica entre dues germanes en la qual una d’elles presenciava un accident de trànsit mentre s’estava dirigint en cotxe a la discoteca.

Durant el relat, apareixien vídeos informatius, testimonis esgarrifadors d’un policia del cos de la Guàrdia Urbana de Lleida, un bomber, un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i en Jacob, víctima d’un sinistre l’any 2005 que el va deixar en cadira de rodes. Per últim, també hi va participar el familiar d’una víctima i president de l’Associació Pat Apat de víctimes per accident de trànsit. Els testimonis reals va permetre al jovent poder conèixer les causes i conseqüències dels accidents de trànsit per part de tots/es els afectats/es.

“Canvi de marxa” és una activitat educativa impulsada per Mutual de Conductors i que compta amb el suport del Servei Català de Trànsit i del Departament d’Interior. Es va iniciar el 2014 i cada any es fan una trentena de representacions que arriben a uns 13.000 nois i noies de Catalunya.

Des de l’IFE donem suport a totes les iniciatives per conscienciar a l’alumnat i preparar-lo per ser persones de bé per la societat en un futur immediat.