El 8 de març, Dia internacional de les dones, és una data que se celebra a tot el món, des de 1978, arran d’una proposta de l’Assemblea General de l’ONU, per recordar les que van ser pioneres en la demanda per la igualtat de drets i oportunitats.

Quatre fites marquen aquest dia: la marxa de centenars de dones a Nova York contra els baixos salaris i les condicions inhumanes del treball (1857), la Conferència Internacional de Dones a Dinamarca (1910), la mort de 129 treballadores en l’incendi d’una fàbrica de Boston (1911) i la declaració de vaga de les dones russes en demanda de pa i pau enfront de la primera guerra mundial (1913).

Des d’aquests primers anys, el Dia internacional de les dones ha adquirit una nova dimensió mundial. Tradicionalment s’ha fet servir el color lila durant les reivindicacions perquè és el color que utilitzaven les sufragistes angleses el 1908.

Des de la biblioteca ens afegim a aquesta commemoració exposant el nostre fons sobre igualtat de gènere i prevenció de la violència masclista.

La majoria d’aquests llibres s’han adquirit gràcies a l’assignació proporcionada pel Departament d’Educació provinent del “Fondo del Pacto de Estado contra la Violencia de Género” del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.