Dediquem l’exposició del mes de març de la biblioteca a Antoine de Saint-Exupéry, escriptor i pilot francès, que va morir en accident aeri el 1944, ara fa 75 anys.

Exposem la seva obra literària i una selecció de llibres d’electricitat i mecànica del nostre fons antic. Destaquem els llibres en llengua francesa sobre electricitat dels avions publicats als anys quaranta.

El cartell de l’exposició l’ha dissenyat Joan Carles Ballesté.

Antoine de Saint-Exupéry va néixer a Lió el 1900 i va desaparèixer al mar, amb el seu avió, el 31 de juliol de 1944.

Després d’intentar l’ingrés a l’Escola Naval i de matricular-se en arquitectura, va fer el servei militar en l’aviació. Pilot civil de la societat Latécoère (1926), va dur a terme diverses missions, algunes de les quals li van inspirar la primera novel·la: “Courrier du Sud” (1928) i sobretot “Vol de nuit” (1931).

Durant la convalescència d’un greu accident amb l’avió (1937), acabà “Terre des homes” (1939), gran premi de l’Académie Française.

Fou mobilitzat durant la Segona Guerra Mundial, etapa que es reflectí en “Pilote de guerre” (1942). Desmobilitzat, residí als EUA fins el 1943, es va reincorporar al seu antic grup de vol i va ser destinat a Sardenya. Traslladat a Còrsega (1944) va sortir el 31 de juliol en la missió on va trobar la mort.

L’obra que l’ha fet més famós és “Le petit Prince” (1943) que ell mateix il·lustrà amb dibuixos.