Del 12 al 21 de novembre se celebra a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzen tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya, enguany la Setmana de la Ciència se centra en el tema de la sostenibilitat.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC21 són:

– 150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític.

– 100 anys del naixement de Teresa Juvé i Acero, escriptora, pedagoga i mestra.

– 100 anys del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural.

 L’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM. L’STM, juntament amb el microscopi AFM descobert fa tot just 35 anys, també van ser els primers a possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

Durant la Setmana de la Ciència es duen a terme moltes activitats de divulgació científica arreu del territori. Des de la biblioteca us oferim aquesta exposició bibliogràfica sobre els temes d’enguany i us convidem a consultar l’extens fons sobre ciència que teniu a la vostra disposició.