Del 10 al 19 de novembre se celebra a Catalunya la 28a edició de la Setmana de la Ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Enguany, la Generalitat de Catalunya impulsa la commemoració de l’Any Joan Oró, amb motiu del centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa. Com a part d’aquesta iniciativa, la figura i trajectòria científica d’aquest cèlebre investigador lleidatà, referent internacional en l’estudi de l’origen de la vida, esdevindrà el fil conductor de la Setmana de la Ciència.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC23 són:

–  100 anys de la visita d’Albert Einstein a Barcelona, físic, autor de la teoria de la relativitat.

–  Cecilia Payne, astrònoma, que va demostrar que el Sol està compost de gas hidrogen i heli.

–  200 anys de la mort d’Edward Jenner, descobridor de la vacuna de la verola.

–  100 anys del descobriment de l’efecte Compton (Arthur Compton, físic, 1923)

– Any Internacional del Mill, a proposta de la UNESCO.

–  Reysa Bernson, astrònoma. L’any 1923 va fundar l’Association Astronomique du Nord.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

Durant la Setmana de la Ciència es duen a terme moltes activitats de divulgació científica arreu del territori. Des de la biblioteca us oferim aquesta exposició bibliogràfica sobre els temes d’enguany i us convidem a consultar l’extens fons sobre ciència que teniu a la vostra disposició.