La clausura de la Mancomunitat de Catalunya pel govern de Primo de Rivera ( 1923-1928) suposà un fre a les iniciatives de millora de l’ensenyament a casa nostra.
Tot i les dificultats del moment històric, no es va perdre la il·lusió de donar solució a aquest problema cercant altres tipus d’iniciatives que poguessin substituir, en bona part, la tasca educativa de la Mancomunitat pel que fa als sectors més necessitats de la nostra societat: les classes treballadores.
Així les coses, l’Onze de novembre del 1925 va quedar constituïda la Junta o Patronat d’Ensenyament Industrial de la Província de Lleida. En la Primera sessió s’acceptà la conveniència de potenciar la creació de l’Escola Industrial de Lleida considerada una necessitat ”harto tiempo sentida y que constituye una de las primeras aspiraciones de la clase obrera de esta ciudad”.
S’inicien les gestions per aconseguir que l’Escola Industrial sigui una realitat, si més no, calia trobar alguna manera de solventar, temporalment, la necessitat d’un centre on adreçar els obrers per a la seva formació.
Al febrer del 1927 es va acceptar l’oferiment dels Ferroviaris d’ubicar provisionalment l’escola d’aprenentatge als seus locals i es va contactar amb empresaris de la ciutat per tal que els estudiants poguessin realitzar les pràctiques en els seus tallers.