L’alumnat de 2n d’Energies Renovables presenta el projecte “Caracterització de recursos eòlics”

El passat 11 de novembre de 2024 la Sala d’Actes de l’Escola del Treball de Lleida va acollir la presentació del projecte “Caracterització de recursos eòlics”, desenvolupat per l’alumnat de 2n curs del cicle formatiu de grau superior d’Energies Renovables. L’acte va comptar amb l’assistència de l’equip docent del cicle i amb la participació especial del senyor Hèctor Hernández, representant de l’empresa Red Elèctrica Espanyola (REE).

Aquest projecte s’emmarca dins de les metodologies actives d’aprenentatge aplicades al centre, basades en el treball per projectes professionals (ABP). Aquesta metodologia permet a l’alumnat treballar en reptes reals del sector energètic, combinant l’adquisició de coneixements tècnics amb el desenvolupament de competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la gestió de projectes.

Els projectes, que son el resultat del treball col·laboratiu de l’alumnat, analitza les característiques tècniques, meteorològiques i econòmiques necessàries per identificar i avaluar el potencial eòlic d’una regió concreta. Durant la presentació, es van explicar les diferents fases del treball: la recopilació de dades meteorològiques, l’ús d’eines d’anàlisi i simulació, i la proposta d’implementació de parcs eòlics per maximitzar l’eficiència energètica.

El senyor Hèctor Hernández, expert en gestió energètica de REE, va destacar la importància d’aquest tipus de projectes formatius per preparar els futurs professionals del sector, en un moment en què la transició energètica i les energies renovables són essencials per al desenvolupament sostenible del país. També va posar èmfasi en la necessitat d’una col·laboració estreta entre el món acadèmic i les empreses del sector per fer front als reptes tecnològics i mediambientals.

L’equip docent del cicle va felicitar l’alumnat per la qualitat del treball presentat i va remarcar el valor que projectes com aquest aporten a la formació professional, no només en coneixements tècnics, sinó també en habilitats com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació efectiva.

Amb aquesta presentació, l’Escola del Treball de Lleida reafirma el seu compromís amb una formació professional d’excel·lència, orientada a l’aplicació pràctica i a les necessitats reals del sector energètic.