
Alumnat de l´Escola del Treball de Lleida participa, en col·laboració amb centres de la Comunitat Valenciana, en el Projecte Filverpuris
Alumnes dels cicles de la família de Seguretat i Medi Ambient i Màrqueting i Publicitat de l’Escola del Treball de Lleida van assistir a un curs de formació sobre l’ús d’aiguamolls per depurar aigües contaminades.
El curs forma part del projecte Filverpuris liderat per l’Institut Blasco Ibáñez de la capital valenciana. Els aiguamolls són ecosistemes que milloren de forma natural les aigües continentals. Des de fa anys, hi ha sistemes en funcionament per depurar l’aigua residual de poblacions de petites dimensions que han permès validar els resultats en aquests tipus d’efluents. La novetat i objectiu del projecte Filverpuris és determinar si aquesta solució pot ser usada per reduir l’impacte dels purins de bestiar en granges intensives.
En aquest projecte hi participen 3 instituts de formació professional de diferents comunitats autònomes amb alumnes de diverses famílies professionals. Els centres de la Comunitat Valenciana s’encarreguen dels disseny i optimització del sistema de depuració de purins a escala de planta pilot en una explotació porcina valenciana. La tasca encomanada als alumnes de l’Escola del Treball de la família de Seguretat i Medi Ambient és el disseny d’un prototip portàtil per exposar i explicar el funcionament del sistema implementat en les diferents fires i congressos del sector als que es vol divulgar el projecte. Els alumnes del cicle de Màrqueting i Publicitat s’encarreguen de la divulgació a nivell nacional del projecte.