El passat 9 de novembre, les representants de l’Institut Escola del Treball, Virginia Godia i Anna Canela, acompanyades per professors d’altres centres educatius participants en el programa Futura FP, van tenir l’oportunitat d’explorar les últimes innovacions en el marc de la Smart City Expo World Congress, celebrada a la Fira de Barcelona. Aquest esdeveniment es consolida com la plataforma definitiva per anticipar com seran les metròpolis en un futur proper.

Durant la visita, les participants van ser testimonis de les últimes tendències en tecnologia urbana, destacant la presència de carregadors per a vehicles elèctrics, robots, drons, vehicles autònoms i fins i tot una innovadora càpsula de desconnexió situada enmig de la ciutat. Aquesta experiència va proporcionar una visió fascinant sobre com la tecnologia està configurant les ciutats del futur, amb l’objectiu de promoure un entorn més intel·ligent i sostenible.

La diversitat de tecnologies exposades va reflectir la creixent importància de la innovació en àmbits com la mobilitat, l’energia i la connectivitat urbana. La presència de professionals de l’educació va contribuir a consolidar una visió interdisciplinària, ja que es van compartir coneixements i es van explorar noves maneres d’integrar aquestes tendències emergents en l’educació dels joves.

Aquesta experiència a la Smart City Expo World Congress segurament ha inspirat les companyes i els professors a seguir apostant per la formació i la preparació per a un futur que, com van presenciar, serà cada vegada més marcat per la innovació i la sostenibilitat. Amb aquesta incursió a la vanguardia de la tecnologia urbana, es pot preveure un impacte positiu en la manera com les institucions educatives aborden la preparació dels estudiants per a les oportunitats i els reptes d’un món en constant evolució.