L’Escola del Treball de Lleida ha estat l’escenari de la sessió presencial de la 1a Setmana de la Digitalització a Catalunya, un projecte pioner per impulsar la transformació digital dins la Formació Professional, apropant el món educatiu a les necessitats reals del teixit empresarial.

A la jornada, hi han participat 25 docents de diversos centres del territori que, organitzats en equips, han treballat conjuntament en la proposta i desenvolupament de reptes vinculats al territori de Lleida, centrats en la digitalització d’una empresa, producte o servei. Aquesta dinàmica col·laborativa forma part del desplegament del nou mòdul de Digitalització als cicles formatius de grau mitjà i superior, una acció estratègica per actualitzar el currículum de l’FP i preparar l’alumnat pels nous reptes tecnològics.

L’acte ha comptat amb la benvinguda institucional de la Sra. Olga Castilla, Coordinadora Territorial de Formació Professional, el Sr. Ramon Boixadera, Director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i el Sr. Paco González, Director de l’Escola del Treball de Lleida, que han coincidit en destacar la importància de generar espais de col·laboració entre docents i empreses per avançar cap a una formació professional més connectada amb el futur.

La jornada ha estat dinamitzada per l’equip de formadors format per Núria Ferré, docent de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, i David Saura, docent de l’Escola del Treball de Lleida.

Entre les empreses participants hi han destacat:

  • EduTech Cluster, amb la participació de Paula Plà (Project Manager) i Noelia Camacho (Community & Event Manager), referents en innovació educativa i tecnologies digitals.

  • Solenver, amb David Castarlenas, CEO de l’empresa, que ha presentat solucions vinculades a la digitalització i la sostenibilitat.

  • MRPlay, representada per Josep Manel Rodeiro, especialitzada en desenvolupaments digitals i aplicacions tecnològiques.

La sessió ha combinat espais de treball en grup, dinàmiques immersives i la resolució pràctica de reptes, tot explorant tecnologies com la intel·ligència artificial, el big data, el cloud computing, la ciberseguretat, el comerç electrònic, la robòtica o els bessons digitals.

Aquest esdeveniment s’emmarca en un programa d’abast nacional, amb parades a Reus, Lleida i Barcelona, que vol esdevenir un punt de trobada entre educació, innovació i empresa per avançar conjuntament cap a una FP més connectada amb els nous escenaris tecnològics i les necessitats del mercat laboral.