L’Escola del Treball de Lleida rep la visita d’una delegació andorrana per compartir models d’innovació educativa i establir futures col·laboracions

El passat 11 d’abril de 2025, l’Escola del Treball de Lleida va tenir l’honor de rebre la visita de la Sra. Olga Moreno, directora del Departament d’Escola Andorrana, Formació Andorrana i Formació Professional; el Sr. Gregori Gutiérrez, director de l’Escola Andorrana de la Massana; la Sra. Fani Díaz, cap d’Estudis del mateix centre; i el Sr. Diego Delgado, director de l’empresa Zeno Quantum.

Aquesta trobada va permetre als visitants conèixer de primera mà les instal·lacions, l’organització i els serveis que ofereix el nostre centre, així com explorar sinergies i possibles línies de col·laboració per a futurs projectes educatius i professionals.

Durant la jornada, es va posar en valor l’oferta formativa de l’Escola del Treball, estructurada en cicles de Grau Mitjà, Grau Superior i Programes de Formació i Inserció (IFE), així com certificats professionals i formació contínua per a persones treballadores. L’escola és també Centre Integrat i de Referència en l’àmbit de les Energies Renovables i destaca pel seu compromís amb l’economia verda i els objectius de desenvolupament sostenible 2030.

L’equip directiu va presentar l’organigrama innovador del centre, estructurat en quatre direccions clau —executiva, operativa, d’innovació i de comunicació i promoció—, alineades amb la seva missió i visió transformadora. Es van destacar iniciatives com La Roda del Talent, que inclou accions com la Setmana de l’Emprenedoria, el Concurs ETEmpren o el Job Dating; el Club de la Innovació amb alumnat voluntari; i la mobilitat internacional a través dels programes K1 i K2.

També es va donar a conèixer el catàleg de serveis a les empreses, la formació contínua adaptada, els projectes de benestar emocional i digital, i la tasca del Laboratori d’Innovació Digital Aplicada (LIDA7). L’Escola del Treball treballa de manera activa per escurçar la distància entre el món educatiu i el laboral, tot oferint serveis com l’ACTIC, cursos de prevenció de riscos laborals o formació en treballs en alçada.

La visita va posar de manifest l’interès mutu per impulsar una Formació Professional de qualitat, connectada amb els reptes de futur i capaç de generar impacte positiu en el territori i més enllà. Des de l’Escola del Treball, agraïm profundament la visita i estem oberts a continuar teixint aliances que afavoreixin l’intercanvi i la innovació educativa.